Producenti

EMEDIS s.r.o. - přírodní bylinné sirupy Camellus
Když červenokostelecká charita zakládala sociální firmu Pro-Charitu, měla jasnou vizi: vytvořit důstojné pracovní příležitosti pro lidi se zdravotním postižením a zároveň podporovat dva významné projekty - Hospic Anežky České v Červeném Kostelci a Domov svatého Josefa v Žirči.Vlajkovou lodí našeho podniku je výroba a prodej bylinných sirupů pod značkami Camellus a Cheer up!. Značka Camellus, pojmenovaná po významném botanikovi Josefu Kamelovi, nabízí sirupy vyráběné podle tradičních receptur - bez umělých barviv, aromat a konzervantů. Pro mladší generaci jsme vytvořili značku Cheer up! (česky "hlavu vzhůru"), která přináší moderní příchutě a nově také sirupy v BIO kvalitě.

Jana Doskočilová - ručně vyráběné šperky z polodrahokamů
V malé vesničce Mezilesí u Nového Města nad Metují a především díky šikovným rukám paní Doskočilové vznikají nápadité a originální ručně vyráběné šperky z polodrahokamů.

Bohuslava Winterová - užitková a dekorační keramika
Šikovné ruce paní Winterové již léta vyrábějí kouzelné výrobky z hlíny v keramické dílně v Hronově. Výrobky v podobě hrnků, misek, krytů na svíčky, kachlí navazují na dlouholetou tradici výroby keramiky v Čechách.

Centrum rozvoje Česká Skalice, o.p.s. - babiččiny pohádky
Babiččiny pohádky jsou barevné brožurky, kde čtenáři najdou pohádky na motivy Boženy Němcové. Pohádky jsou obohaceny o samolepící obrázky, které děti mohou sami do pohádky vlepovat.

Lýdie Birkeová Mrázová - bytové a dekorační doplňky
Hlavní zdroj inspirace u bytových doplňků hledá paní Birkeová Mrázová v české lidové kultuře. Nabízí textilní bytové dekorační doplňky v podobě hraček, věnečků, polštářků, kapsářů nebo obrázků.

Martina Vencláková - Mýdla a kopelové soli Amálka z Náchoda
Představujeme designová, ručně vytvářená a balená mýdla s vyváženým obsahem glycerinu, vyráběná s co největším důrazem na kvalitu a detail. Velký výběr vůní Vás díky použití vysoce kvalitních parfémovaných olejů doslova okouzlí.Unikátní koupelové soli se v Náchodě vyrábějí od roku 2017. Jejich unikátností je opravdu vysoké množství přírodního hořčíku, který obsahují díky epsomské soli, z které se vyrábějí. Vybírat můžete až z osmi vonných kombinací a dvou rodinných receptur složení.

Bronislav Prokop - med z Chvalkovic
Ochutnejte med, nasbíraný včelami v oblasti Chvalkovic, jehož výroba má již padesátiletou rodinnou tradici. U výrobce medu lze zakoupit nejen vlastní kvalitní med, ale také medovinu a další včelí produkty.

Martina Hloušková - bylinné sirupy
Ochutnejte sirupy z rostlin, které výrobce pěstuje na certifikované přírodní zahradě nebo vlastnoručně sbírá v lokalitách Kladského pomezí. Patří mezi ně druhy méně obvyklé např. smrk, pelyněk, zlatobýl, divizna, ale i klasika jako jitrocel nebo levandule.

Hana Horáková - domácí ovocné džemy
Všechny džemy od Hany Horákové jsou vyrobené pouze z ovoce a cukru, někdy i bylinek a koření. Ochutnejte úžasné kombinace rebarbory s ananasem a ořechy, hrušek s jablky nebo třeba višní s hořkou čokoládou.

Jitka Kylarová - ručně vyráběné šperky
Nápaditost a kombinace polodrahokamů, perletě a bižuterie u ručně vyráběných šperků paní Kylarové vás upoutají v krásném souladu. Šperky je možné zakoupit v celých kompletech - náhrdelník, náramek a náušnice, ale i jednotlivě.

Jana Čapková - kuchyňské zástěry a chňapky z Jaroměře
Při pohledu na zástěry a chňapky paní Čapkové na vás dýchne kouzlo první republiky. Za zástěrami a chňapkami z Jaroměře jsou hodiny práce, letité zkušenosti a především nadšení a radost z práce. Výrobky jsou z přírodních materiálů a 100% bavlny.

Marcel Rýdlo - dětské zahradní domečky na kolečkách
Zahradní domečky na kolečkách z Nového Města nad Metují jsou snem spousty dětí. Jsou vyráběny ve dvou základních typech a několika velikostních verzích. Hlavní surovinou je dřevo a samozřejmě nechybí ani zručnost pověstných českých zlatých rukou.

Terézia Kalinayová - folklorní panenky, omalovánky a pexeso
Z šikovných rukou Terézie Kalinayové z Vestce u Jaroměře vzešlo již nespočet folklorních panenek. Ty jsou vyrobeny ze dřeva, textilního materiálu a přírodních dekorací. Honosnější kroje panenek jsou doplněny vlastnoručně paličkovanou krajkou. Pexeso a Malovánky textilních řemesel kladou důraz na edukaci, rodinu a hru. V případě pexesa se jedná o 32 řemeslných vyobrazení s vlastním popiskem, které pobaví a poučí. Malovánky pracují s větším množstvím textu a o historii řemesla se tak dozvíte mnohem více.

Andrea Kollová - výšivky z rybích šupin
Historie výšivky rybí šupinou sahá až do Rakousko-Uherska, kdy byla rozšířena hlavně v oblasti jihočeských rybníků. U nás se tuto techniku snaží oživit už od roku 2009 paní Andrea Kollová z Jaroměře, která s ní pracuje v podobě broží, spon do vlasů, obrázků nebo betlémů.

Michaela Luňáková - omalovánkový průvodce městy
Pokud chcete zabavit své děti nebo i sebe, využijte krásně zpracovaného omalovánkového průvodce městy, jako třeba České Skalice, Červený Kostelec nebo Jaroměř. Snahou našeho certifikovaného výrobce M. Luňákové bylo hezkou formou děti nejen zabavit, ale i obohatit jejich vědomosti.
Produkty

Staročeská uzená kýta
Staročeská uzená kýta je výrobek, který se nasolí, uloží do kádí, nechá odležet a zalije lákem. Takto připravená zůstane v kádích minimálně 14 dní. Kádě se uloží do lednice, kde je konstantní teplota 4° C s relativní vlhkostí 70%. K její výrobě se používá z přídatných látek pouze dusitan sodný, který
zde působí jako látka, která vybarví maso do růžova v jeho nákroji. Použitím dusitanu je zamezeno flíčkům, které vznikaly při použití klasické soli. V nákroji je uzená kýta narůžovělá a šťavnatá s typickou chutí uzeného masa. Odtud tedy pochází její název Staročeská uzená kýta.
zde působí jako látka, která vybarví maso do růžova v jeho nákroji. Použitím dusitanu je zamezeno flíčkům, které vznikaly při použití klasické soli. V nákroji je uzená kýta narůžovělá a šťavnatá s typickou chutí uzeného masa. Odtud tedy pochází její název Staročeská uzená kýta.

Vepřové maso ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě společnost vyrábí již třetím rokem. Jelikož firma naslouchá svým zákazníkům, chtěla pro ně vyrobit výrobek, který je trvanlivý s vysokým podílem masa, a tak vznikla tato vynikající polokonzerva. Vepřová plec se nařeže na větší kusy masa, které se promíchají se solí a naplní do sklenic, nechá se proležet do druhého dne a následně uvaří ve vodní lázni. Hotový výrobek se vychladí a předá expedici uzenin, kde ho následně označí a předají k prodeji.

Polický chléb
Polický chléb se vyznačuje charakteristickou, navinulou chutí po použitém, dobře vyzrálém žitném kvasu a výraznou chlebovou vůní. Tvarování chleba se provádí ručně. Peče se v klasické parní peci. Povrch chleba je zlatohnědé barvy s křupavou kůrkou, spodní kůrka je výrazně pomoučena. Díky své nezaměnitelné chuti je tento typický výrobek z Police nad Metují vyhledávanou pochoutkou místních obyvatel, ale i návštěvníků regionu.

Jablko Topaz
Jablka jsou pěstována ve specializovaném ovocnářském závodě v okolí České Skalice. Typické pro tuto odrůdu jablek je vysoká pevnost. Výrazná kyselina je podpořena obsahem taninu, který i při vysokém poměru zaručuje jedinečnost chuti. Jablka jsou pěstována za snížené aplikace fungicidů. Až do doby prodeje je ovoce uloženo v chlazených prostorách.

Trhané vepřové maso
Trhané vepřové maso je novým výrobkem, který díky speciální úpravě vyniká delší trvanlivostí. Maso má díky speciální směsi koření nezaměnitelnou chuť a je tak jemné, že ho lze po ohřátí v sáčku, ve kterém se prodává, snadno natrhat na jemná vlákna a servírovat např. do opečených baget. Díky této praktičnosti a rychlosti přípravy se z něj stává ideální společník na dovolené.

Žitný kvasový chléb s otrubami
Žitný kvasový chléb s otrubami je nadýchaný a pórovitý, vykynutý pouze silou vlastního kvásku, uvnitř krásně tmavý, bez použití jakýchkoliv chemických přísad, droždí a náhražek. Jen mouka voda, kvas a koření.

Habanero chilli klobása
Habanero chilli klobása je velice pikantní pálivá klobása z vepřového a hovězího masa, s paprikou a s přídavkem chilli habanero. Je naražená do vepřového střívka, 25 cm extra dlouhá a poctivě zauzená do tmavě červené barvy.

Šunka s medem
ŠUNKA S MEDEM nejvyšší jakosti s obsahem masa 92 % se řadí mezi nejkvalitnější a nejvyhledávanější šunky. Lahodná chuť masa je zpestřena včelím medem a zauzením. Ideální je servírovat ji jako součást studeného občerstvení, kdy nejlépe vynikne její chuť. Šunku je ale možné i tepelně upravovat, skvěle doplní těstoviny, zapečená jídla, ladí s vejci a dodá výbornou chuť i polévkám.