Producenti

Vejce Kosičky
ČERSTVÁ VEJCE OD SLEPIC I KŘEPELEK AŽ DOMŮ!Drůbežárna v Kosičkách každý den vozí přímo k zákazníkům čerstvá vajíčka. Jednoduchá cesta ke spotřebitelům umožňuje nejen rychlé dodávky, ale také přívětivější ceny.Chov drůbeže v Kosičkách má více než čtyřicetiletou tradici. Vejce z obce na Hradecku rozvážejí zaměstnanci podniku po celé republice, aniž by se používaly složité distribuční cesty a překupování velkoobchodům. Zkrácením procesu se k zákazníkům dostanou vajíčka čerstvá a levná. Mezi zákazníky drůbežárny patří restaurace, jídelny, vývařovny, výrobny lahůdek či knedlíků, školní stravovací zařízení, prodejny potravin či e-shopy s nabídkou potravin. Vajíčka se však dostanou i přímo k domácnostem prostřednictvím pojízdné prodejny či farmářských trhů. Abychom oslovili i konkrétního cílového zákazníka, který má zájem i o pouhých 6 vajec, navštěvujeme pravidelně s naším stánkem farmářské trhy, v rámci Královehradeckého a Pardubického kraje pak provozujeme od pondělí do pátku pojízdnou prodejnu s vajíčky.Trasy rozvozů vajíček najdete zde na našem webu

Rakytník Cvrček s.r.o.
Jsme rodinná firma se sídlem ve Lhotě pod Libčany ve Východočeském kraji a již mnoho let se věnujeme naší společné vášni pro rakytník řešetlákový a jeho zpracování podle vlastní vytříbené receptury. Rakytník je ceněný pro své mimořádné hojivé a léčebné účinky, jeho plody obsahují široké spektrum vitaminů a stopových prvků. Již před lety jsme sami vyzkoušeli blahodárné účinky této plodiny na celý lidský organismus a vyrobili jsme z ní naši první ovocnou náplň. Její zajímavou sladkokyselou chuť jste si brzy oblíbili i vy. Postupně jsme přidávali další výrobky a dnes si můžete vybrat z pestré nabídky rakytníkových produktů, z nichž mnohé se staly nedílnou součástí pravidelné péče o zdraví již spousty z vás.Kromě rakytníku zpracováváme také další ovoce. Na žebříčku oblíbenosti jsou na druhém místě hned po rakytníku plody brusinky, které jsou známé svými antioxidačními účinky. Zároveň jsou výborné při léčbě zánětů močových cest, ledvin nebo při inkontinenci. Vybrat si můžete také produkty z dalších plodin, mezi něž patří borůvka, ananas, arónie, bezinka, broskev, chmel, hruška, jablko, jahoda, malina, meruňka, mrkev, ostružina, rybíz, višeň a zázvor.Všechny naše výrobky v jejich rozmanitosti spojuje vyvážená chuť, pečlivý výběr plodů a jejich šetrné zpracování, díky kterému je zachováno maximální množství vitaminů a dalších prospěšných látek. Pevně věříme, že v našem rozsáhlém sortimentu najdete výrobky, které vám budou nejen chutnat, ale i pomáhat.V teplých měsících můžete zavítat do naší prodejny ve Lhotě pod Libčany na domácí zmrzlinu. Každý den jsou 4 příchutě, jedna z nich je vždy rakytníková :)Naše výrobky můžete zakoupit na e-shopu, v naší kamenné prodejně nebo u jednoho z našich partnerů:Špajzka <br>+420 724 954 844 (Most)Zdravá výživa - KarlaJaroušová <br>+420 602 496 704 (Úpice)Hynek Jouja<br>+420 777 699 977 (Želkovice)Hezké ručičky<br>+420 608 854 869 (Hořice)Flora centrum<br>353 225 75 (Karlovy Vary)Lichkovský dvůr, s. r .o. - Barbora Hodoši<br>+420 608 434 19 (Lichkov)Herbarium - Petra Václavková<br>+420 732 324 540 (Ostrava)Ze statku<br>+420 604 366 990 (Dobříš)Trhovka - Pavla Nosková<br>371 723 595 (Rokycany)Lenka Žirovnická<br>+420 732 960 718 (Kosova Hora)Dejsibio Jihlava<br>567 215 078 (Jihlava)Bio krámek - Ivana Šťástná<br>+420 736 774 046 (Brno)Weroneta - Hana Tůmová <br>+420 604 288 878 (Volary)

Naše hospodářství
Jsme malé rodinné hospodářství ve východních Čechách s tradicí od roku 1846, kde klademe důraz na zdraví a pohodu zvířat a díky tomu výjimečnou kvalitu potravin. Převážně se zabýváme produkcí vyzrálého hovězího masa, postupně přidáváme výrobky i jiné druhy masa než je hovězí. Na farmě máme malý farmářský obchůdek, kde prodáváme výrobky i od jiných farmářů.<br>Zastavte se v našem obchůdku přímo v Osicích. Přijímáme i platební karty.<br><br>Otevírací doba: Po: ZAVŘENO<br>Út: 15:30 - 18:00<br>St: 15:30 - 18:00<br>Čt: 15:30 - 18:00<br>Pá: 15:30 - 18:00<br>So: ZAVŘENO<br>Ne: 9:00 - 16:30<br>(nebo po telefonické domluvě)

Královéhradecký měšťanský pivovar a.s.
Město Hradec Králové bylo dlouho bez vlastního pivovaru. Hradečáci se ale v roce 2016 spojili, podpořili nás v referendu, a my tak mohli založit nový Měšťanský pivovar na Velkém náměstí v Hradci Králové. Všem těmto lidem patří velký dík, protože díky jejich podpoře teď můžeme vařit pivo Hradecký klenot pro všechny. Při rekonstrukci tří domů na náměstí jsme dbali na citlivé umístění moderní technologie pivovaru do zachovalých historických prostor tak, aby část pivovaru byla přístupná přímo z prostor pivnice. Zároveň jsme se snažili zachovat kouzlo těchto budov v maximální možné míře. V Pivovarských domech se pivo vařilo už od středověku, od roku 1714 zde byl hostinec, a tak si tento malý moderní pivovar s sebou nese kouzlo dávné historie, které na Vás dýchne při pohledu na klenuté stropy a kamenné zdi. První pivo Hradecký Klenot jsme uvařili na podzim roku 2017 a postupně se naše nabídka rozšířila na více než 10 druhů piv. Hlavní kategorií pro nás jsou klasické české ležáky v podobě tradiční třírmutově vařené dvanáctky, nefiltrované jedenáctky za studena chmelené novým českým chmelem a polotmavé jedenáctky. Na jaře 2018 jsme přidali též svrchně kvašená piva různých stylů. Kromě tradičních českých ležáků a pivních speciálů pro Vás připravujeme i méně obvyklé styly. Ty jsou ale vždy jen v limitované nabídce, proto doporučujeme ochutnat je vždy co nejdříve. Sledovat nás můžete na našem FB

STATEK - Hradecké delikatesy s.r.o.
Kdykoliv si otevřete náš džem, skleničku s pestem nebo láhev kečupu, dýchne na vás české jaro, léto nebo podzim. Každý rok se snažíme podle ročních období nalézt to nejkvalitnější české ovoce, bylinky a zeleninu. Jejich vůni, barvu a chuť pak co nejšetrněji zastavíme v čase. Věříme, že nejzdravější jsou pro lidi potraviny z místa, kde žijí. Dokud někdo půdu obdělává šetrně a netýrá ji chemií. Přineseme na váš stůl tradiční chutě od silného českého česneku po voňavou malinu v gurmánské kvalitě. Stejně jako spousty polozapomenutých klasických českých chutí a vůní: rukola, jitrocel, bez, černý jeřáb, anýz. Samozřejmě, olivový olej, citrony, sušená rajčata nebo různá semínka dovážíme. Ale zase jenom v co nejvyšší kvalitě a z jejich domoviny. Špetka něčeho z jiného koutu světa jenom podtrhuje lahodnost toho, co roste kolem nás. Ať už dětem namažete chleba stoprocentní jahodovou zavařeninou, ponoříte si kousek masa do dýňového čatní nebo všechny příjemně překvapíte našim libečkovým pestem, ihned poznáte rozdíl: vše je zásadně bez chemie a průmyslových podvůdků. Náš kečup je hustý od rajčat, ne od škrobu. Jestli z něčeho nikdy neslevíme, pak je to poctivost surovin i zpracování. Proto od března 2023 zavádíme na český trh nevídanou novinku: na našich výrobcích odteď najdete QR kódy. Když na ně namíříte telefon, otevře se vám přesný seznam surovin, ze kterých jsme vyrobili tuto konkrétní skleničku. Receptury se nemění – ale zdroje surovin občas ano. O tom vám povinné údaje o složení neřeknou nic. My se nemáme za co stydět a rádi vám ty informace poskytneme.Naše produkty můžete zakoupit v kamenných prodejnách nebo na našem e-shopu.

V Mouce
Řemeslná pekárna V Mouce sídlí v srdci Hradce Králové, přímo na Velkém náměstí, kde jsme pro všechny milovníky tradičního řemesla a dobrého kousku pečiva každý všední den a o sobotách. Zaměřujeme se na výrobu poctivých kváskových chlebů v mnoha variantách a dalšího pekárenského sortimentu, jako jsou máslové loupáky, sádlové rohlíky, sladké i slané chuťovky. Návštěvníci pekárny mohou během nákupu pozorovat pekaře při každodenní práci, hlavní pec je totiž umístěna hned za vstupními dveřmi do provozovny. Přijďte si pořídit i něco na váš stůl a nahlédnout do místa, kde pečeme lásku z kvásku!

Zemědělská akciová společnost Mžany
Naše Zemědělská akciová společnost Mžany, a.s. se zabývá chovem českého strakatého skotu - vlastníme uznaný šlechtitelský chov. Produkujeme mléko a hovězí maso, chováme celkem 1750 kusů skotu, z toho 600 dojnic, všechny ve volném ustájení. Jako doplňkový program chováme drůbež na maso - alternativně chov kachen nebo brojlerových kuřat. Rostlinnou výrobu zastupuje produkce tržních i krmných plodin jako je pšenice, ječmen, cukrová řepa, řepka, kukuřice, vojtěška a jetel, ale obhospodařují také louky. Úzce spolupracujeme na několika projektech se vzdělávacími a výzkumnými institucemi. Letošní rok se věnujeme projektu Demonstrační farma Mžany, kde představujeme mimo jiné efektivní hospodaření s vodou a procesy přispívající k dlouhodobému a setrvalému využívání půdy a krajiny. V roce 2018 se zrodil nápad, jak využít opuštěný kravín uprostřed obce Stračov, a tak začal chov sumečka afrického. Na rybu je dohlíženo od samotného počátku, až po zpracování a zákazníkům nabízíme živou rybu, filety či uzené speciality.

Doležalův med
Jsme rozvíjející se rodinné včelařství z oblasti Hradce Králové. Zabýváme se poradenstvím pro včelaře a prodejem včelařských potřeb. O včely se snažíme pečovat v souladu s přírodou. Nákup medu od včelaře Vám zaručuje kvalitu, čistotu a plnost chuti medu, kousek slunce na Vašem talíři.Od začátku března až po konce října pořádáme Včelařské kurzy a školení pro začínající ale i pokročilé včelaře.Od dubna do konce července zveme včelaře, organizace, rodiny i mateřské a základní školy na exkurzi naší včelařské farmy, kterou si můžete bezpečně prohlédnout a bez obav ze žihadla se podíváte na včelaře a budete ho pozorovat přes sklo při práci ve včelstvech. Vše samozřejmě s odborným výkladem přizpůsobeným věku dětí.

Jordis s.r.o.
Firma vyrábí tabulkové čokolády vyráběné z kvalitních kakaových bobů, kakaového másla, mléka (kravské, kozí) a třtinového cukru, případně koření a kandovaného ovoce bez přídavku chemických složek. Ochutnat můžete i další výrobky jako ořechy a kakaové boby v čokoládě či oříškovo-čokoládový krém a další. Velmi oblíbenou čokoládou je Hradecká, vyrobená z tmavé čokolády s kousky sušených malin.

InCor Medica - farmaceutická kosmetika
Gely, masti, krémy a balzámy s obsahem bylin a dalších blahodárných složek jsou míchány podle vlastních receptur. Produkty jsou určené pro řešení zdravotních problémů, masáže i navození pohody organismu. V portfoliu naleznete i Hradeckou mast, oblíbenou Konopnou mast a masti na křečové žíly.

Podorlický skanzen Krňovice - tradiční chléb
Pšenično-žitný chléb je vyráběný tradičním způsobem ručně, včetně tvarování v ošatkách a sázení do historické pece v jedné ze staveb Podorlického skanzenu v Krňovicích. Hlavní surovinou je mouka z mlýnu Voženílek v Předměřicích nad Labem. Chléb je možné ochutnat a zakoupit během tematických akcí ve skanzenu.

Jolana Hlavová - výrobky z merino vlny
Ruční tvorba doplňků z přírodních obnovitelných materiálů tradiční metodou plstění ovčí vlny za pomoci mýdla a vody. Výrobky jsou bezešvé, jehla a nit je používána pouze na připevnění dalších částí jako jsou korálky, brožové můstky apod. Dva stejné výrobky nelze technologicky vyrobit, takže je originalita zaručena.

Nožička s.r.o. - levandulové sušenky
Sušenky jsou vyráběny ručně podle rodinné receptury. Základem je máslové těsto, do kterého jsou přidány sušené květy levandule. Na rozválení těsta je používán embosovaný váleček, takže má každá sušenka originální vzhled.

Atelier Chaloupka - Betlémy z Třebechovic a krepanenky
Papírové betlémy malované technikou akvarel čerpající z regionu Třebechovicka, Hradecka a Čech. V sérii betlémů jsou zachycena staročeská řemesla, zvyky, tradice a kulisy obcí a městeček v současnosti i na základě historických fotografií. Kreppanenky jsou vyráběny z krepového papíru,<br>který svými vlastnostmi připomíná kukuřičné šustí. Základ tvoří kostra ve tvaru kříže a hlavička. Vrstvením papírových dílů vzniká postupně tělo a oblečení panenky. Díky široké škále barev a vzoru papíru je možné vytvářet jedinečné panenky. Ateliér je přístupný během dnů otevřených dveří od září do prosince každou první středu a neděli. Po domluvě pak kdykoliv.

Minicukrovar Mžany - sirob z cukrové řepy
Sirob je přírodní sirup vyráběný z cukrové řepy, který je typický pro venkovské oblasti Hradecka, Jičínska, Novobydžovska a další oblasti zejména ve východních Čechách. Dříve se používal jako náhražka nedostupného bílého cukru a je dodnes nepostradatelnou součástí některých krajových receptů.
Produkty

podestýlková vejce, krabička M10
ČERSTVÁ ČESKÁ VEJCE Z PODESTÝLKOVÉHO CHOVU
Farmářská vejce s kódem začínajícím 2CZ splňují komfortní požadavky pro nosnice i kvalitu finálního produktu. Slepice z podestýlkového, voliérového chovu jsou spokojené a zdravé. Vejce snášená nosnicemi na podestýlce jsou velmi brzy dopravována na třídírnu, tedy zaručeně čerstvá, čistá a splňují požadavky ze strany i těch nejnáročnějších zákazníků.
Vejce Kosičky jsou firma s více než 50letou tradicí v produkci konzumních vajec a vaječné melanže. V portfoliu dodavatele jsou vejce z volného chovu 1CZ, podestýlková vejce 2CZ , vejce podestýlková cereální, vejce z obohacených klecí 3CZ, bílá vejce a křepelčí vejce. Společnost používá nejmodernější technologie a standardy EU pro zaručení nejvyšší kvality. Drůbežárna v Kosičkách každý den vozí přímo k zákazníkům čerstvá vajíčka. Jednoduchá cesta ke spotřebitelům umožňuje nejen rychlé závozy, ale také příznivější ceny. Chov drůbeže v Kosičkách má čtyřicetiletou tradici. Vejce z obce na Hradecku rozvážejí zaměstnanci podniku po celé republice, aniž by se používaly složité distribuční cesty a překupování velkoobchodům. Zkrácením procesu se k zákazníkům dostanou vajíčka čerstvá a levná. Mezi zákazníky drůbežárny patří restaurace, jídelny, vývařovny, výrobny lahůdek či knedlíků, školní stravovací zařízení, prodejny potravin či e-shopy s nabídkou potravin. Vajíčka se však dostanou i přímo k domácnostem prostřednictvím pojízdné prodejny či farmářských trhů. „Abychom oslovili i konkrétního cílového zákazníka, který má zájem i o pouhých 6 vajec, navštěvujeme pravidelně s naším stánkem farmářské trhy. V rámci Královehradeckého a Pardubického kraje pak provozujeme od pondělí do pátku pojízdnou prodejnu s vajíčky. více na www.vejcekosicky.cz popř. na FB "Vejce Kosičky - Milujeme vejce".

bílá podestýlková vejce, krabička M10
Zářivě bílá vejce s označením 2CZ 3466 jsou produktem ryze poctivého českého zemědělství. Vejce s bílou barvou skořápky – kraslice – jsou snášena nosnicemi s bílou barvou peří, původem slepice typu Leghorna bílá. Bílé nosnice mají vyšší produkci vajec. Bílá vejce jsou vyhledávána nejen v období velikonoc, ale i v průběhu celého roku. Na základě informací od zákazníků, se daří je lépe loupat po uvaření. Kód na skořápce dokládá původ vajec od nosnic chovaných v České republice, kdy při varu ve vodě dojde ke smytí a nemá vliv na další zdobení kraslic dle Vaší nekonečné fantazie.
„Vajíčka jsou po staletí nedílnou součástí velikonočních oslav v západních i východních křesťanských zemích. Jako dar si je odnášejí koledníci obcházející o velikonočních svátcích stavení. Velikonoční vajíčka byla předmětem řady lidových velikonočních her i pověrečných magických praktik. Často se zdobila, ale darovala se i bílá, neokrášlená. Vejce, z jehož skořápky se dere na svět mládě, symbolizovala život, plodnost, zdraví a štěstí. Děti se z velikonočních vajíček začaly radovat v 17. století. Dostávaly je od svých kmotrů nebo učitelů většinou s dalšími dárky, ovocem, pečivem, sladkostmi a hračkami. Nejvíce ceněna byla vajíčka vykoledovaná, která dostávali chlapci od děvčat. „za pomlázku“. Nejčastěji se ke zdobení používala červená barva (symbolika krve jako síly schopné obnovovat život a probouzet přírodu), od níže je pravděpodobně i odvozen název kraslice. Původní význam slova „krásný“ byl červený.“

Křepelčí vejce
Křepelčí vajíčka, která jsou v porovnání se slepičími menší, obsahují dvojnásobné množství vitamínů. Jsou bohatým zdrojem Omega mastných kyselin. Na křepelčí vejce není doposud zaznamenán žádný případ vzniku alergie a proti slepičímu vajíčku mají tuto výhodu. Křepelčí vajíčka pomáhají zdolat nachlazení a posilují imunitu.
Není známa alergie a není možná nákaza salmonelou při konzumaci krepelčích vajec.

vejce M7 vařená barvená - velikonoční z chovu na podestýlce
Barvená vařená vejce z chovu na podestýlce pocházejí od českých nosnic s bílou barvou peří, kdy před jejich obarvením byla skořápka sněhově bílá. Uvaření a následné obarvení probíhá pod přísným veterinárním dohledem, kdy po uvaření vajíčka se prodlouží jeho trvanlivost až na 90 dní. Zákon nerozlišuje vajíčka syrová a vařená. Z toho důvodu platí přísnější norma - tedy "jen" 28 dní. V balení je zastoupena každá základní barva a slangově se dá toto balení vajíček nazývat jako "kytička". Barvená vajíčka bez další námahy zpříjemní jarní velikonoční atmosféru u Vás doma. Použitý prázdný obal můžete použít jako sadbovač na jarní výsadbu, kdy po jeho konečném použití vhoďte do žluté nádoby na plasty, kdy samotný obal pochází z již zrecykovaného plastu a dá se opakovaně několikrát používat či následně zrecyklovat. Plastový obal v tomto případě nezpůsobuje ekologickou zátěž pro přírodu. Drůbežárna v Kosičkách každý den vozí přímo k zákazníkům čerstvá vajíčka. Jednoduchá cesta ke spotřebitelům umožňuje nejen rychlé závozy, ale také příznivější ceny. Chov drůbeže v Kosičkách má čtyřicetiletou tradici. Vejce z obce na Hradecku rozvážejí zaměstnanci podniku po celé republice, aniž by se používaly složité distribuční cesty a překupování velkoobchodům. Zkrácením procesu se k zákazníkům dostanou vajíčka čerstvá a levná. Mezi zákazníky drůbežárny patří restaurace, jídelny, vývařovny, výrobny lahůdek či knedlíků, školní stravovací zařízení, prodejny potravin či e-shopy s nabídkou potravin. Vajíčka se však dostanou i přímo k domácnostem prostřednictvím pojízdné prodejny či farmářských trhů. „Abychom oslovili i konkrétního cílového zákazníka, který má zájem i o pouhých 6 vajec, navštěvujeme pravidelně s naším stánkem farmářské trhy. V rámci Královehradeckého a Pardubického kraje pak provozujeme od pondělí do pátku pojízdnou prodejnu s vajíčky. více na www.vejcekosicky.cz popř. na FB "Vejce Kosičky - Milujeme vejce".

Vejce podestýlková L6
ČERSTVÁ ČESKÁ VEJCE Z PODESTÝLKOVÉHO CHOVU Farmářská vejce s kódem začínajícím 2CZ splňují komfortní požadavky pro nosnice i kvalitu finálního produktu. Slepice z podestýlkového, voliérového chovu jsou spokojené a zdravé. Vejce snášená nosnicemi na podestýlce jsou velmi brzy dopravována na třídírnu, tedy zaručeně čerstvá, čistá a splňují požadavky ze strany i těch nejnáročnějších zákazníků. Drůbežárna v Kosičkách každý den vozí přímo k zákazníkům čerstvá vajíčka. Jednoduchá cesta ke spotřebitelům umožňuje nejen rychlé závozy, ale také příznivější ceny. Chov drůbeže v Kosičkách má padesátiletou tradici. Vejce z obce na Hradecku rozvážejí zaměstnanci podniku po celé republice, aniž by se používaly složité distribuční cesty a překupování velkoobchodům. Zkrácením procesu se k zákazníkům dostanou vajíčka čerstvá a levná. Mezi zákazníky drůbežárny patří restaurace, jídelny, vývařovny, výrobny lahůdek či knedlíků, školní stravovací zařízení, prodejny potravin či e-shopy s nabídkou potravin. Vajíčka se však dostanou i přímo k domácnostem prostřednictvím pojízdné prodejny či farmářských trhů. „Abychom oslovili i konkrétního cílového zákazníka, který má zájem i o pouhých 6 vajec, navštěvujeme pravidelně s naším stánkem farmářské trhy. V rámci Královehradeckého a Pardubického kraje pak provozujeme od pondělí do pátku pojízdnou prodejnu s vajíčky. více na www.vejcekosicky.cz popř. na FB "Vejce Kosičky - Milujeme vejce"

Vejce podestýlková M18
ČERSTVÁ ČESKÁ VEJCE Z PODESTÝLKOVÉHO CHOVU Farmářská vejce s kódem začínajícím 2CZ splňují komfortní požadavky pro nosnice i kvalitu finálního produktu. Slepice z podestýlkového, voliérového chovu jsou spokojené a zdravé. Vejce snášená nosnicemi na podestýlce jsou velmi brzy dopravována na třídírnu, tedy zaručeně čerstvá, čistá a splňují požadavky ze strany i těch nejnáročnějších zákazníků. Drůbežárna v Kosičkách každý den vozí přímo k zákazníkům čerstvá vajíčka. Jednoduchá cesta ke spotřebitelům umožňuje nejen rychlé závozy, ale také příznivější ceny. Chov drůbeže v Kosičkách má čtyřicetiletou tradici. Vejce z obce na Hradecku rozvážejí zaměstnanci podniku po celé republice, aniž by se používaly složité distribuční cesty a překupování velkoobchodům. Zkrácením procesu se k zákazníkům dostanou vajíčka čerstvá a levná. Mezi zákazníky drůbežárny patří restaurace, jídelny, vývařovny, výrobny lahůdek či knedlíků, školní stravovací zařízení, prodejny potravin či e-shopy s nabídkou potravin. Vajíčka se však dostanou i přímo k domácnostem prostřednictvím pojízdné prodejny či farmářských trhů. „Abychom oslovili i konkrétního cílového zákazníka, který má zájem i o pouhých 6 vajec, navštěvujeme pravidelně s naším stánkem farmářské trhy. V rámci Královehradeckého a Pardubického kraje pak provozujeme od pondělí do pátku pojízdnou prodejnu s vajíčky. více na www.vejcekosicky.cz popř. na FB "Vejce Kosičky - Milujeme vejce"

Vejce bílá
Zářivě bílá vejce s označením 3CZ, 2CZ či 1CZ
jsou produktem ryze poctivého českého zemědělství.
Vejce s bílou barvou skořápky – kraslice – jsou snášena
nosnicemi s bílou barvou peří, původem slepice typu Leghorna bílá.
Bílé nosnice mají vyšší produkci vajec. Bílá vejce jsou vyhledávána
nejen v období velikonoc, ale i v průběhu celého roku. Na základě
informací od zákazníků, se daří je lépe loupat po uvaření.
Kód na skořápce dokládá původ vajec od nosnic chovaných
v České republice, kdy při varu ve vodě dojde ke smytí a nemá
vliv na další zdobení kraslic dle Vaší nekonečné fantazie.
jsou produktem ryze poctivého českého zemědělství.
Vejce s bílou barvou skořápky – kraslice – jsou snášena
nosnicemi s bílou barvou peří, původem slepice typu Leghorna bílá.
Bílé nosnice mají vyšší produkci vajec. Bílá vejce jsou vyhledávána
nejen v období velikonoc, ale i v průběhu celého roku. Na základě
informací od zákazníků, se daří je lépe loupat po uvaření.
Kód na skořápce dokládá původ vajec od nosnic chovaných
v České republice, kdy při varu ve vodě dojde ke smytí a nemá
vliv na další zdobení kraslic dle Vaší nekonečné fantazie.

podestýlková cereální vejce, krabička M10
<p>CEREÁLNÍ VEJCE<br /> TŘÍ ZRNIN<br /> Farmářská cereální vejce s kódem 2CZ pocházejí<br /> od nosnic chovaných na podestýlce ve voliéře a krmených<br /> min. 3 druhy obilovin tvořící minimálně 60 % objemu krmné<br /> směsi. Nejčastější kombinace je pšenice, kukuřice, ječmen,<br /> popř. žito a triticale. Obsah kukuřice například zvyšuje obsah<br /> xantofylů ve žloutku a pozitivně ovlivňuje jeho barvu.</p>

L15 podestýlka
ČERSTVÁ ČESKÁ VEJCE
Z PODESTÝLKOVÉHO CHOVU
Farmářská vejce s kódem začínajícím 2CZ splňují komfortní
požadavky pro nosnice i kvalitu finálního produktu. Slepice
z podestýlkového, voliérového chovu jsou spokojené a zdravé.
Vejce snášená nosnicemi na podestýlce jsou velmi brzy
dopravována na třídírnu, tedy zaručeně čerstvá, čistá a splňují
požadavky ze strany i těch nejnáročnějších zákazníků.
Z PODESTÝLKOVÉHO CHOVU
Farmářská vejce s kódem začínajícím 2CZ splňují komfortní
požadavky pro nosnice i kvalitu finálního produktu. Slepice
z podestýlkového, voliérového chovu jsou spokojené a zdravé.
Vejce snášená nosnicemi na podestýlce jsou velmi brzy
dopravována na třídírnu, tedy zaručeně čerstvá, čistá a splňují
požadavky ze strany i těch nejnáročnějších zákazníků.

Levandule sirup
Milujete levanduli? Náš levandulový sirup báječně chutná po této výjimečné bylince a navíc má úžasnou barvičku. S pár kostkami ledu, jemně perlivou vodou a plátkem citronu si během chvilky vyrobíte osvěžující domácí limonádu.
Produkt byl připraven ve spolupráci VÚRV v.v., ÚVGZ AV ČR, v.v.i. a VÚPP v.v.i. v rámci řešení projektu QK 1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace.
Bylinný sirup určený k přípravě nápojů
Určeno k ředění vodou 1:10 - 15
Složení: sladidlo: cukr, bylinný výluh (pitná voda, clitorea ternatea), kyseliny: kyselina citronová, levandulová esence.
Alergeny: žádné
Skladování: v suchu a temnu, chraňte před slunečním svitem, po otevření skladujte v chladnu a spotřebujte do 10 dnů.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota ..................... 1068kJ/252 kcal
Tuky .............................................. 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0 g
Sacharidy .......................................53 g
z toho cukry ....................................45 g
Bílkoviny .........................................0,44 g
Sůl ..................................................0 g
Tuky .............................................. 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0 g
Sacharidy .......................................53 g
z toho cukry ....................................45 g
Bílkoviny .........................................0,44 g
Sůl ..................................................0 g

Rakytník a citron sirup
Báječné spojení citrónu a rakytníku v sirupu! Úžasně hustý a výjimečně dobrý!
Rakytník udržuje přirozenou obranyschopnost/imunitní systém, normální stav pokožky či trávení nebo činnost kardiovaskulárního systému.
Zpracované ovoce
Určeno k ředění vodou 1:10 - 15
Složení: sladidlo: cukr, pitná voda, citrón pyré 20%, rakytníková 100% šťáva 10%.
Alergeny: žádné
Skladování: v suchu a temnu, chraňte před slunečním svitem, po otevření skladujte v chladnu a spotřebujte do 10 dnů.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota ..................... 955kJ/228 kcal
Tuky .............................................. 0,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0 g
Sacharidy .......................................55 g
z toho cukry ....................................54 g
Bílkoviny .........................................0,2 g
Sůl ..................................................0 g
Tuky .............................................. 0,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0 g
Sacharidy .......................................55 g
z toho cukry ....................................54 g
Bílkoviny .........................................0,2 g
Sůl ..................................................0 g

Bazalka posvátná sirup
Bazalku nejen na pizzu!
Bazalka posvátná je jiná než tu, kterou známe z italských pokrmů! Je známá pro normální stav dýchacího systému, vykašlávání a jako antioxidant.
Bylinný výluh
Sirup
Určeno k ředění vodou 1:10 - 15
Složení: sladidlo: bylinný výluh (bazalka posvátná, pitná voda), sladidla: cukr, kyseliny: kyselina citronová.
Alergeny: žádné
Skladování: v suchu a temnu, chraňte před slunečním svitem, po otevření skladujte v chladnu a spotřebujte do 10 dnů.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota ..................... 1068kJ/253 kcal
Tuky .............................................. 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0 g
Sacharidy .......................................53,7 g
z toho cukry ....................................45,2 g
Bílkoviny .........................................0,44 g
Sůl ..................................................0,01 g
Tuky .............................................. 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0 g
Sacharidy .......................................53,7 g
z toho cukry ....................................45,2 g
Bílkoviny .........................................0,44 g
Sůl ..................................................0,01 g

Imunito - adaptogenní nápoj
Složení: kozinec blanitý (kořen), parcha saflorová (kořen), bazalka posvátná.
Bylinný čaj.
Použití: Polévková lžíce na 500ml horké vody. Maceruje se 30min a pije se chladné 500ml denně po dobu 10dní. Následuje 2 týdny pauza.
Soutěžním produktem je jedinečná a svým složením unikátní bylinná směs určená pro přípravu Imunito-adaptogenního nápoje, která vznikla ve Výzkumném ústavu rostlinné výroby, v.v.i. a to jako výsledek projektu podpořeného Ministerstvem zemědělství ČR (projekt č. QK1910103; České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace).
Nadstandardní vlastnosti nápoje:
Ve své kategorii je soutěžní nápoj naprosto unikátní svým složením, opírající se pouze o funkčnost rostlinných sekundárních metabolitů obsažených v léčivých a adaptogenních rostlinách. Výrobek neobsahuje žádné konzervanty, barviva ani jiná aditiva. Je balen v recyklovatelném papírovém obalu.
Jedná se o nově objevenou synergicky působící trojkombinaci bylin, jejíž macerací lze získat nápoj s ověřeným obsahem sekundárních metabolitů, u kterých byly vědecky prokázány pozitivní účinky na imunitní systém člověka, a které zároveň vykazují silný adaptogenní efekt. Nápoj připravený z této bylinné směsi tak můžeme zařadit mezi inovativní nutraceutika. Díky této unikátní kombinaci látek dochází u pravidelných konzumentů k posílení imunitního systému a k jejich subjektivnímu pocitu adaptace na psychické a fyzické stresy. Zároveň se jedná o nejen funkční nápoj s prvky nutraceutika, ale i o chuťově vyvážený nápoj, který lze konzumovat jak horký, tak studený.
Z použitých adaptogenních rostlin to jsou především Astragalus membranaceus (kozinec blanitý), který má prokazatelný pozitivní vliv na imunitní systém. Jeho zdravotní účinky potvrzují i vědecké autority, a například dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 jsou u kozince povolená zdravotní tvrzení ohledně jeho účinků na imunitní systém, krevní tlak, normální hladinu cukru v krvi, antioxidační vlastnosti, adaptogenní účinky a řady dalších. Další adaptogenní rostlinou je Leuzea carthamoides neboli parcha saflorovitá. Má silně povzbuzující účinky, pomáhá zvyšovat psychickou i fyzickou odolnost, posiluje imunitu a dokáže odstranit i chronickou únavu či apatii. Poslední obsaženou bylinou je Ocimum sanctum L. neboli bazalka posvátná. Extrakt z natě této byliny má prokazatelný pozitivní účinek na odkašlávání, imunitu, srdce, či vitalitu a zmírňuje stres.
Díky nově objevenému synergickému poměru bylin a díky nově vyvinuté technologii pěstování bylin, díky které lze získat dostatečné množství kvalitní české biomasy s maximálním množstvím biologicky aktivních látek, se podařilo vyvinout nápoj s prvky nutraceutika, který se, podle ohlasu konzumentů, již v praxi osvědčil především jako podpůrný prostředek při postkovidové rekonvalescenci i přímo při léčbě různých respiračních a jiných onemocněních. Výrobek má vysoký potenciál expanze na zahraniční trhy.
Díky nově objevenému synergickému poměru bylin a díky nově vyvinuté technologii pěstování bylin, díky které lze získat dostatečné množství kvalitní české biomasy s maximálním množstvím biologicky aktivních látek, se podařilo vyvinout nápoj s prvky nutraceutika, který se, podle ohlasu konzumentů, již v praxi osvědčil především jako podpůrný prostředek při postkovidové rekonvalescenci i přímo při léčbě různých respiračních a jiných onemocněních. Výrobek má vysoký potenciál expanze na zahraniční trhy.

Rakytník ovocná pomazánka
Ovocná pomazánka ke každodenní spotřebě, vhodná na chléb nebo rohlík s máslem ke snídani nebo svačině. Je možné ji použít na mazání lineckého cukroví jako náhražku rybízového džemu.
Rakytník udržuje přirozenou obranyschopnost/imunitní systém, normální stav pokožky či trávení nebo činnost kardiovaskulárního systému.
Další informace:
Zpracované ovoce
Ovocná pomazánka
Složení: sladidla: cukr, rakytníková šťáva 35%, zahušťovadla: pektin.
Celkový obsah přírodních sladidel: 62g na 100g.
Na 100g výrobku bylo použito 35g ovoce.
Alergeny: žádné
Skladování: v suchu a temnu, chraňte před slunečním svitem, po otevření skladujte v chladnu a spotřebujte do 15 dnů.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota ..................... 1322kJ/316 kcal
Tuky .............................................. 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0,13 g
Sacharidy .......................................77 g
z toho cukry ....................................76 g
Bílkoviny .........................................0,6 g
Sůl ..................................................0,36 g Složení cukr, 35% rakytníková šťáva, želírující látka: pektin. Energetická hodnota ve 100g výrobku je 316kcal. Trvanlivost jeden rok, po otevření spotřebujte do 10 dní.
Zpracované ovoce
Ovocná pomazánka
Složení: sladidla: cukr, rakytníková šťáva 35%, zahušťovadla: pektin.
Celkový obsah přírodních sladidel: 62g na 100g.
Na 100g výrobku bylo použito 35g ovoce.
Alergeny: žádné
Skladování: v suchu a temnu, chraňte před slunečním svitem, po otevření skladujte v chladnu a spotřebujte do 15 dnů.
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota ..................... 1322kJ/316 kcal
Tuky .............................................. 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny ...0,13 g
Sacharidy .......................................77 g
z toho cukry ....................................76 g
Bílkoviny .........................................0,6 g
Sůl ..................................................0,36 g Složení cukr, 35% rakytníková šťáva, želírující látka: pektin. Energetická hodnota ve 100g výrobku je 316kcal. Trvanlivost jeden rok, po otevření spotřebujte do 10 dní.